ISS valmistaa turvallisia ja maukkaita annoksia

Special Foods reseptit on suunniteltu helpottamaan keittiöiden kiireistä arkea. Tutustu, kuinka ISS ravintolapalveluissa alettiin hyödyntämään Special Foods -reseptejä rakennemuutetuissa ruokavalioissa.
ISS valmistaa turvallisia ja maukkaita annoksia

Special Foods reseptit on suunniteltu helpottamaan keittiöiden kiireistä arkea. Tutustu, kuinka ISS ravintolapalveluissa alettiin hyödyntämään Special Foods -reseptejä rakennemuutetuissa ruokavalioissa.

ISS ravintolapalveluiden tuotekehitystiimi tutustui Special Foods -tuotteisiin ja reseptiikkaan syksyllä 2021, ennen ryhtymistään Päijät-Hämeen keskussairaalan ruokapalveluiden tuottajaksi 1.1.2022 alkaen. Kysyimme ISS:n erityisruokavaliosuunnittelusta vastaavalta kehityspäällikkö Sanja Orrenmaalta, mikä sai heidät ottamaan Special Foods -reseptit käyttöön?

”Halusimme panostaa rakennemuutettujen ruokien makuun, ulkonäköön ja ravitsemukseen ja samalla varmistaa, että ruoka on rakenteeltaan juuri oikeanlaista ja asiakkaille turvallista. Saimme apua ja vinkkejä rakennemuutettujen ruokavalioiden toteutukseen ja käyttötapaan Findukselta sekä paljon valmista reseptiikkaa.”

Kuva Sanja

Sanja kertoo, että Finduksen Special Foods -reseptit ovat toimineet loistavasti, ja ne on suunniteltu helppotekoisiksi: ”Resepteissä on valmiiksi huomioitu raaka-aineiden tasainen rakenne, ja noudattamalla reseptejä asiakkaalle saadaan varmasti rakenteeltaan turvallista ruokaa. Lisäksi pyreet antavat resepteille kivat värit, jolloin ruoan ulkonäkö on hyvä.”

Helposti valmistettavat ja turvalliset ateriat ovat maistuneet myös asiakkaille. ”Suosikkeja ovat sosemainen bolognesekastike, kala-tomaattikeitto, rahkaiset jälkiruoat ja voimajuomat”, tokaisee Sanja.

Sanja kertoo, että rakennemuutettujen ruokien suunnitteluun ja toteutukseen liittyy myös haasteita: ”Ruoan täytyy olla paitsi oikean rakenteista ja hyvän makuista, myös ulkonäöllisesti mahdollisimman houkuttelevaa. Mikäli ruoka näyttää tai tuoksuu epämiellyttävältä, se jää helposti asiakkaalta syömättä. Haastavinta rakennemuutetuissa ruoissa on näiden kaikkien kriteerien täyttäminen. Tähän olemme saaneet apua Special Foods -resepteistä, joissa on valmiiksi mietitty oikea ruoan rakenne, herkullinen maku ja hyvät värit!”

Lopuksi Sanja kertoo hauskan muiston kotikeittiöstään: ”Testasin aikoinaan kotona sosemaista broilerikeittoa, ja testimaistajina toimivat tällöin päiväkoti-ikäiset lapseni. Heistä broilerisosekeitto oli niin maukasta, että ehdottivat tätä ruoaksi, kun meille tuli ystäviä illalliselle. Tarjottavaksi ruoaksi valikoitui jotain muuta, mutta kriittisen asiakasryhmän positiivinen palaute kertoo varmasti reseptin toimivuudesta!”.

Kiinnostuitko Special Foods -konseptista? Tarjoamme tuotteita, reseptejä, apua ruokalistasuunnitteluun ja asiantuntevaa koulutusta sekä ruokahuollossa että terveydenhuollossa toimiville asiakkaille. Ota yhteyttä Business Manager Special Foods [email protected]