Tervetuloa

Tervetuloa

Tervetuloa Special Foods -sivuille

Kaikkien tulisi voida syödä itsensä kylläiseksi hyvillä mielin. Ikääntyminen sekä tietyt neurologiset ja suun ja nielun alueen sairaudet vaikuttavat siihen, millainen ruoan rakenteen ja annoskoon tulisi olla. Jokaisen annoksen tulisi näyttää houkuttelevalta ja maistua hyvältä!

Rakennemuutettua ruokaa tarvitaan, kun puremis- tai nielemiskyky on heikentynyt. Puremis- ja nielemishäiriöt ovat melko yleisiä, etenkin iäkkäiden keskuudessa, mutta ne jäävät usein tunnistamatta. Ikääntyminen ja tietyt neurologiset sekä suun ja nielun alueen sairaudet voivat aiheuttaa vaikeuksia nielemisessä ja pahimmillaan ruokailusta voi tulla pelottava ja väsyttävä kokemus. Ruokahalu on huono, syödyt ruokamäärät ovat pieniä ja tästä seuraa laihtumista ja vajaaravitsemusta.

 Tällöin tarvitaan ruokaa, jota on helppoa ja turvallista purra ja niellä ja joka maistuu hyvältä. Tarvitsetko apua rakennemuutettujen ruokien suunnitteluun? Findus Special Foods -konsepti tarjoaa tuotteita ammattilaisille erilaisiin käyttötarkoituksiin, reseptiikkaa, apua ruokalistasuunnitteluun ja asiantuntevaa koulutusta niin teoriassa kuin käytännössä. Kehitämme tuotteitamme ja Special Foods -konseptia jatkuvasti uusimman tutkimustiedon innoittamana. Olemme toimineen Suomessa vuodesta 1999. Asiakkaitamme ovat niin yliopistolliset keskussairaalat, kaupunkien ja kuntien ruokapalvelut kuin pienet yksityiset hoivakodit.